KEHITTÄMISPALVELUT


Kehittämispalveluissa on perustana taidekentän tuntemus, liiketoimintaosaaminen ja tarpeen vaatiessa jäsentyneesti kerätty data. Näiden pohjalle räätälöidyissä kehittämistoimissa tulee aina huomioiduksi taide- ja kulttuurialan erityispiirteet sekä toimintatavat. Anya Productions voi toimia eri tavoin asiakkaan toiminnan kehittäjänä:

  • Ulkoistettu toiminnan tehostaja. Anya Productionsin asiantuntijat voivat toimia projektien ja hankkeiden ulkoisina hallinnoijina, jolloin asiakkaalle vapautuu resursseja ydintoimintaansa. Anya Productions voi myös etsiä omien verkostojensa kautta asiakkaalle uusia yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä luoden näin kasvun mahdollisuuksia.
  • Yleisöjen kasvattaja. Anya Productionsin asiantuntijuuden avulla voidaan teoksille ja esityksille hakea suurempia yleisöjä. Asiantuntijuuttamme voi hyödyntää asiakkaan tarpeen ja resurssien mukaan. Palvelumme ulottuvat kevyestä markkinointisparrauksesta asiakastyytyväisyys- ja markkinaselvitysten pohjalle suunniteltuihin kehittämistoimiin.
  • Organisaation sisäinen kehittäjä. Anya Productionsin asiantuntijuuden avulla voidaan parantaa organisaation tehokkuutta, työilmapiiriä ja luovuutta. Tässäkin asiantuntijuuttamme voi hyödyntää joustavasti asiakkaan tarve ja resurssit huomioiden. Tarjoamme koko kirjon kevyistä sparrauksista perusteellisempiin kehittämistoimiin, jotka toteutetaan työtyytyväisyys-, työhyvinvointi- ja johtajuusselvitysten pohjalta.
  • Yritysilmeen piristäjä. Anya Productionsin tuotannoissa on usein yhteistyökumppanina jokin yritys. Kumppanille avautuu monipuolisia mahdollisuuksia kehittää yritysilmettään, kun tuotanto – esimerkiksi esityskiertue – peilaa yrityksen arvoja ja toimintakulttuuria. Tässäkin edetään asiakkaan toiveiden ja resurssien mukaisesti. Pystymme tarjoamaan kevyen sponsoroinnin kautta saavutetun mainoshyödyn tai systemaattisesti hankitun datan perustalle rakennetun brändäyspalvelun.

Referenssit:

TAPAHTUMAT

Kuopio Juhlii -konseptin kehittäminen v. 2016-2017
Elokuun viimeisenä viikonloppuna Kuopion kaupunki täyttyi erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.
Tapahtumatuottamiseen kuului noin puolen vuoden ajan itse tapahtumatuottaminen kokonaiskonseptin kehittäminen, asiakaslähtöisen nettisuvujen suunnittelu, kehittäminen ja toteutus yhdessä Virtue- yrityksen kanssa.
Anya Productions tarjosi tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla uusia tuotantoja käynnistettiin.
Sparrauksessa kehittyivät mm. Suomen korvanappiliiton Säästäpuhumisen MM-kilpailut, valokuvanäyttely asukastuvilla, ulkoilmaelokuva ja dreijaustapahtuma.  Hyviä ideoita pystyttiin toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta.
www.kuopiojuhlii.com

Riemua
Anya Productions toteutti 18.5.2013 Kirkkopäivien Riemu – festarit Kuopiossa, Piispanpuistossa. Taopahtuma tarjosi ennenäkemättömän runsaan kattauksen liikkeen riemua, tekemisen iloa ja olemisen ihanuutta tähtiesiintyjien ja toimintapajojen parissa.

Taidetori 2010-
Koko perheelle suunnattu kulttuurifestivaali Kuopion keskustassa. Kesällä 2017 Taidetorin kolme ensimmäistä päivää tarjosivat tiiviskursseja tanssin, musiikin, teatterin ja sirkuksen harrastajille ja aloittelijoille.Uutena tapahtumapaikkana toimi Kulttuuriareen 44.
Taidetori syntyi Kuopion Asuntomessukesällä 2010 tulleeseen tarpeeseen-Kuopion tori oli remontissa ja niin Kuopiolaisille kuin turisteillekin kaivattiin uusia tapahtumia. Samaan aikaan OKM julkaisi Kulttuurista hyvinvointia-toimenpideohjelman, minkä pohjalta Taidetori loi uuttaa, osallsitavaa tapahtumakulttuuria Kuopioon.  Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa pienenä tapahtumana jo kahdeksan vuoden ajan. Vuoden 2018 festivaallin ajankohta ja paikka julkistetaan viimeistään alkuvuodesta 2018.
www.taidetori.com

 

TAIDEHALLINNON RAKENTEIDEN KEHITTÄMINEN
-YHTEISTYÖ VAPAA KENTTÄ JA KUNTASEKTORI

Pro Lipponen 2016-2017
Projekti hyödynsi  ja kehitti Pekka Lipposen hahmoa Rantasalmen matkailussa, elinkeinoelämässä ja liiketoiminnassa.
Projektipäällikkö Anja Lappi, yhteistyössä Laboratoriteatteri Fennica ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020.
Tuulikaappituotannot v. 2013-2015
– uusia toimintamalleja VOS –teattereiden ja vapaan kentän yhteistyötuotantoihin
TUULIKAAPPI –tuotantomalli tutki vapaan kentän taiteilijoiden ja kaupunginteatterin tuotantorakenteen tuotannollisia yhteistyömalleja ja etsi uusia, pysyviä tapoja tuottaa esityksiä yhteistyössä. Tavoitteena oli työllistää vapaan kentän taiteilijoita ja esiintyjiä ja samalla avata teattereiden tuotantomallia siten, että tulevaisuudessa teatteri voisi Erityisesti tutkittiin tuotantomallia, joka mahdollistaisi tuottamisen konseptin mallintamisen muissa itäsuomalaisissa teattereissa.
Case Kuopio:
Tuulikaappituotannot/ Anya Productions tuotti Kuopion kaupunginteatterin avajaissyksynä 2014 taiteellisen kulissikierroksen Koko Kansan talo -esityksen   yhteistyössä, Teatteri Neljäs soitto -ryhmän  ja Kuopion kaupunginteatterin kanssa.
Projekti työllisti neljä freenäyttelijää 11 kuukauden aikana yhteensä 30 esityksessä ja harjoituksissa.
Teatteri Neljäs Soitto
Case Mikkeli:
Tuulikaappituotannot/ Anya Productions tuotti Mikkelin teatterin ohjelmistoon Viikset -esityksen yhteistyössä Mikkelin teatterin ja Teatteri Fennican kanssa.Projekti tuotti uuden näytelmän Mikkelin teatterin ohjelmistoon, työllisti näyttelijän, ohjaajan ja tuottajan. Esitys siirtyi teatteri Fennican kiertueohjelmistoon.
Teatteri Fennica

Työtä Teatterista- hankkeen työpajat,  Teatteritreffit v. 2015
Ylä-Savon kesäteattereiden tuotannollinen ja taiteellinen kehittäminen.
Kehittämisessä järjestettiin TeatteriTreffit -tapaamiset teattereiden harjoituskaudella ja seurattiin esityksiä.
Tapaamisten pohjalta laadittiin kehittämisehdotukset.

Tanssiteatteri Tsuumin toiminnan kehittäminen v. 2010-2012
Helsnkiläisen osuuskuntamuotoisena tomivan  tanssiteatterin kehittämisen kohteena olivat ensisijaisesti  henkilöst, ohjemistorakenne, talous, sopimukset ja aikataulutus.
www.tsuumi.com

Teatteri Fennican toiminnan kehittäminen v. 2013-2015
Kehittämisen kohteena olivat henkilöstön kanssa mm. teatterin ohjelmisto, tiedotus, myynti, talous, henkilöstö, sähköiset ratkaisut. Johdon konsultointi ja tavoitteiden laatiminen.
www.ltf.fi

Kesäteatteritoiminnan käynnistäminen, Hotel & Spa Järvisydämessä v.2012-2015
Yhteistyötahojen kesken johdetut sopimusneuvottelut , tekijänoikeusneuvottelut ja niiden solmiminen. Konseptin käynnistäminen ja johdon konsulointi.
www.jarvisydan.com/fi

 

TEATTERITUOTANNOT

Anya Productions tuottaa keskimäärin kerran vuodessa yhden teatterituotannon, jotak soveluvat vaihtuviin tiloihin.
2010 Naisia ja Laukkuja
Tanssiteatteri Tsuumi & Puhti. Koreografi Marjo Kuusela.
2011 Kuolio Musikaali
2012 Vaajasalon Welhon salaisuus
2013 Muu Vaara
Lokki ja Kalastaja -lastenooppera
2014 Santeri ja Sataman arvoitus
2016 Kiertoo

TEATTERITUOTANNOT MATKAILIJOILLE
Vaajasalon Welhon Salaisuus,  2012-2013

Traileri katsottavissa tästä.
Käsikirjoitus Janne Puustinen Yhteistyössä Roll -laivat, Alahovin viinitila ja  Savonia  amk muotoilualan opiskelijat.

Santeri ja Sataman arvoitus 2014-2015
Traileri katsottavissa tästä
Käsikirjoitus Janne Puustinen, ohjau Tiina Naumanen, koreografia  & tuotantto Anja Lappi.


”Ihan mahtavaa, jotenkin kirkastuu toiminta ja saa uutta potkua tekemiseen” Saatua palautetta sparrauksesta.