KOULUTUSPALVELUT

Anya Productions on jalostanut omaa kokemustaan tapahtumatuotannosta koulutuspalveluiksi, joiden avulla asiakas voi kehittää omaa toimintaansa. Asiakkaitamme ovat yksittäiset taiteilijat, taiteilijaryhmät, yritykset ja julkisen palvelun toimijat. Koulutuspalvelut kohdistuvat pääasiassa luovan alan toimijoille, mutta myös muut voivat saada koulutuksesta näkökulmia toimintansa kehittämiseen. Koulutuspalvelujen sisällöt jakautuvat pääpiirteissään kahteen palvelulinjaamme: tuotteistamis- ja tiedottamisklinikkaan. (Tilaukset ja lisätiedot: 044 2412170, info@anyapro.fi)

Tuotteistamisklinikka

Palvelun kuvaus:

Palvelutuottajille (erityisesti kulttuuri- ja taidealojen toimijoille) järjestetty koulutus, jossa parannetaan heidän kykyään tuotteistaa ydinosaamistaan. Koulutuksen sisällöt etenevät seuraavasti:

 1. Palvelutarjooman ja osaamisen kartoittaminen
 2. Mitä kulttuurin ja taiteen myynnissä sekä markkinoinnissa tulee ottaa huomioon? Miten se eroaa muusta myynnistä ja markkinoinnista?
 3. Minkälaista on kulttuurin ja taiteen tuottama hyvinvointi ja miten se suhteutuu muihin hyvinvoinnin ulottuvuuksiin? Kuinka tämän tiedon varassa voidaan tarjota kulttuurin ja taiteen hyvinvointivaikutuksia erilaisille asiakasryhmille?
 4. Eri palvelutarjoajien verkostoituminen ja synergian luominen
 5. Pääsesonkiin suuntautuminen
 6. Pääsesongin toteuttamisen sparraus
 7. Asiakaspalautteen kerääminen
 8. Asiakaspalautteen analysointi ja tämän pohjalta tulevaan kauteen suuntautuminen

Palvelun klinikkaluonteisuuden ansiosta kiinnostuneet tahot voivat tulla mukaan haluamallaan ajankohdalla. Tällaisessa tapauksessa räätälöidään jokaisen osaamistason mukainen ”sisääntulo”.

Palvelun hyöty:

Klinikkaan osallistuvan palvelutuottajan saama hyöty:

 • Omaan osaamiseen liittyvien uusien mahdollisuuksien kirkastuminen
 • Uusien tuotteiden kehittyminen
 • Mahdollisuus luoda uusia palvelukokonaisuuksia muiden klinikkaan osallistuvien tahojen kanssa

Loppuasiakkaiden (eli kulttuurin ja taiteen kuluttajien) saama hyöty:

 • Uusien mielenkiintoisten palveluiden tarjooma on asiakkaan ulottuvilla
 • Tietyn alueen tai toimialan tuotteet jäsentyvät toisiaan täydentävinä palvelukokonaisuuden osina
 • Mahdollisuus jättää asiakaspalautetta
Palvelun hinta:

Yksittäisen koulutuspäivän hinta on 750€-1000€ riippuen osallistujamäärästä. Optimaalisimmillaan koulutuskokonaisuus on, kun jokaiselle kahdeksalle kohdalle järjestetään oma koulutuspäivä. Kokonaisuus voidaan kuitenkin aina rakentaa asiakkaan tarpeiden ja resurssien mukaisesti.

 

Tiedottamisklinikka

Palvelun kuvaus:

Anya Productions järjestää palvelutuottajille (erityisesti kulttuuri- ja taidealojen toimijoille) workshop-koulutusta heidän tiedottamisensa parantamiseksi. Säännöllisen koulutuksen sisällöt etenevät seuraavasti:

 1. Osaamisen tason, olemassa olevien tiedotusstrategioiden ja asiakaspalautekäytäntöjen kartoittaminen
 2. Tiedotuskanavien hahmottaminen ja peruskäytäntöjen (esimerkiksi sometilien perustaminen ja päivitysten tekeminen) opettelu
 3. Tiedottamisen määrä ja laatu
 4. Tulossa olevien tapahtumien selvittäminen ja niihin tiedotusstrategian luominen
 5. Eri tahojen verkostoituminen ja tapahtumien synergian luominen
 6. Päätapahtumien erityispiirteiden kartoittaminen
 7. Päätapahtumien tiedotusstrategioiden toteuttaminen.
 8. Asiakaspalautteen kerääminen ja analysointi sekä tämän pohjalta tulevaan kauteen suuntautuminen

Palvelun klinikkaluonteisuuteen kuuluu, että kiinnostuneet tahot voivat tulla mukaan haluamallaan ajankohtana. Heille räätälöidään osaamistasonsa mukainen ”sisääntulo”. Klinikkatoiminnan keskeisenä tavoitteena on klinikkaan osallistuvien toimijoiden kesken jaettu yhtenäinen tiedotuskäytäntö. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa merkinnällä #kulttuuriinfox varustetut päivitykset voidaan ohjata yhdelle kokoavalle someseinälle. Tämä muodostaa dynaamisen, paikallisia tapahtumia hauskalla tavalla esittelevän taustan esimerkiksi portaalille, jossa kootaan yhteen kaikki paikalliset tapahtumakalenterit.

Palvelun hyöty:

Klinikkaan osallistuvan palveluntuottajan saama hyöty:

 • Tiedotuskanavien kokonaisuuden hahmottaminen
 • Tiedotustaitojen kehittyminen
 • Palveluntuottajat sitoutuvat paikallista kulttuurielämää edistävään yhteiseen tavoitteeseen ja voimaantuvat tätä kautta
 • Palveluntuottajalla on parantunut mahdollisuus luoda yhteisiä tiedotusstrategioita muiden klinikkaan osallistuvien tahojen kanssa
 • Asiakkaiden ohjautuminen palveluiden äärelle

Loppuasiakkaiden (esimerkiksi kulttuurimatkailijoiden) saama hyöty:

 • Dynaaminen ja koherentti kuva paikallisesta kulttuuritarjonnasta
 • Tietyn paikallisen alueen tai toimialan jäsentyminen yhtenäisenä kohteena
 • Mahdollisuus jättää asiakaspalautetta
Palvelun hinta:

Yksittäisen koulutuspäivän hinta on 750€-1000€ riippuen osallistujamäärästä. Optimaalisimmillaan koulutuskokonaisuus on, kun jokaiselle kahdeksalle kohdalle järjestetään oma koulutuspäivä. Kokonaisuus voidaan kuitenkin aina rakentaa asiakkaan tarpeiden ja resurssien mukaisesti.

Sovelletut klinikat

Edellä kuvatulla tavalla voidaan järjestää myös räätälöityjä koulutuksia, joissa korostuvat esimerkiksi palvelumuotoiluun tai luovan organisaation johtamiseen liittyvät teemat.

TYÖPAJAT

Työpajat tarjoavat käsillä tekemisen tai liikkumisen iloa sekä uusia kokemuksia. Niissä myös opitaan luovan työn perustekniikoita ja harjaannutetaan ideointia sekä ideoiden käytäntöönvientiä. Työpajat järjestetään taiteilijoiden ja käsityöläisten omissa työtiloissa tai vaihtuvissa tiloissa, kuten kouluissa tai osana tapahtumaa. Työpaja on myös mainio vaihtoehto yrityksen Tyhy-päivän ohjelmaksi. Työpajojen kesto on noin kaksi tuntia ja optimaalinen osallistujamäärä on 10-20 henkilöä. Tilaukset ja lisätiedot 044 2412170, info@anyapro.fi.

Dreijauspaja
Dreijaaminen on kiehtova ja näyttävä saven muovaamisen tekniikka. Työpajan tavoitteena on opetella dreijaamisen perustekniikat, käsien liikkeet ja asennot. Esineet on mahdollista myös polttaa keramiikkauunissa. Poltoista on sovittava erikseen.
Käsityöpaja
Pajasta saa mukaansa oman jumpparepun! Sen voi helposti tuunata mieleisekseen esimerkiksi valmiiden sabluunoiden avulla. Pajassa voi myös suunnitella omanlaisen avaimenperän tai askarrella muita juttuja käytössä olevista käsityötarvikkeista.
Muotoilu- maalaustyöpaja
Pajassa suunnitellaan ja muotoillaan yhteistä savikylää.
Rintanappipaja
Rintanappeihin voidaan painaa esimerkiksi logo, liikemerkki, teksti, piirros, valokuva, graafinen elementti tai näiden yhdistelmä. Rintanappi pysyy hyvin kiinni kankaassa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi rintapielessä ja laukun läpässä tai olkahihnassa.
Jättikuplaamo
“Kuplia, kuplia, kuplia! Tehdään jättisuuria saippuakuplia!” Riemua riittää erityisesti perheen pienimmille ja mikä ettei aikuisillekin. Otetaan ilo irti kupla-aineesta! Koska aina on mahdollista, että se seuraava kupla on vielä suurempi, riemunkiljahduksia on luvassa.
Tanssiteatterityöpaja
Liikuttava työpaja, jossa tanssitaan, liikutaan ja luodaan iloisella ja virkistävällä asenteella – huumoria unohtamatta. Työpaja tarjoaa myös hyviä vinkkejä tanssiteatterin tekemiseen.  Vaihteleviin tiloihin, tilavaatimuksena pieni sali tai vastaava huone.
Kampaamo Takku & Käkkärä
Kampaamo Takku ja Käkkärässä tupeerataan hiukset uuteen uskoon,
saat väriä hiuksiin ja  räväkän joulukampauksen.
Sopii kaikenikäisille!
Kasvomaalaus
Näyttävät kasvomaalaukset juhliin ja tapahtumiin.
Katso video kasvomaalauksesta
Keppihevostyöpaja
Työpajassa tehdään keppihevonen pahvista ja puusta. Joulun kunniaksi kimaltavat suitset.
Sopii vaihtuviin tiloihin kaikenikäisille.
Non stop -työpaja.
Joululauluja
Joululauluja kitaran ja rytmisoittimien säestyksellä.
Sopii vaihtuviin tiloihin kaikenikäisille. Yhteislaulu tapahtumassa esimerkiksi tasatunnein.